1.8.21

Emeklilik / Veda

Emeklilik  / Veda…

Cumhuriyet’in üçüncü kuşak çocukları olarak 60’lı yıllarda gözlerini açan bizler daha çocuk yaşlarımızda toplumsal duyarlılık noktasında bilinçleniyorduk. Bu ülkenin gençleri olarak meşakkatli günler geçirdik. Siyasi mülahazalar, ideolojik tartışmalar/çatışmalar, felsefi bakışlar derken, sayısız badireler atlatıp, bedeller ödedik. Tüm bunlara rağmen bu ülkenin kuruluş felsefesini oluşturan "Atatürk ve Cumhuriyet" olgusu/duygusu bizi biz yapıyordu. Ortak paydamız oluyordu. Ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara, acılara, haksızlıklara ve hukuksuzluklara rağmen biz devletimize, toplumumuza, halkımıza küsmedik.  Büyük önder Atatürk’ün “vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür” sözünü düstur edindik. “Halkın hizmetindedir bizim bütün benliğimiz” diyerek hep en önde koşmaya çalıştık.

Bendeniz, 31 Temmuz 2019 itibariyle son imzalarımı atıp dosya, mühür, kimlik kartını teslim ederken Devletten düşümümü yapıp emeklilik dünyasına adımımı attım. 41 yıllık meslek, 37 yıllık bilfiil amirlik/müdürlük sürecinin ardından kazasız-belasız, onurumuzla mesleği tamamlamak güzel bir an..

Rütbelerimizi bileğimizin hakkıyla alırken -ailelerimizin, öğretmenlerimizin, meslek büyüklerimizin emekleri bir yana- kimseden icazet almadan, kimseye biat etmeden, kimseye minnet/rica duymadan bir mesleği tamamlamak yüce bir duygu..

Bizler, görev sürecimizde meslek taassubu yanında etik değerleri göz önünde tutarak hukuku/hakkaniyeti elden bırakmamaya çalıştık.

Tabiki Atatürk ve Cumhuriyet sevdamız olmazsa olmaz çizgimiz.

Yaşam devam ediyor.

Bundan sonraki süreçte; sağlık öncelikli esenlik dolu günler temennimiz.

Saygı, sevgi ve selamlarımla...

(01. 08. 2019)

Remzi KOÇÖZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.